Skript 38.3 is uit

Beste lezer,

Onze abonnees ontvingen al een tijdje geleden het nieuwe nummer van Skript, maar voor de bezoekers van de site hier nog een kort bericht over de inhoud van het herfstnummer.

Ten eerste bevat het nummer een uitzonderlijk artikel in de vorm van een dossier bestaande uit drie aparte artikelen. Alle drie de artikelen behandelen het uitzonderlijke Luchtmans-archief, dat een nieuw licht zal werpen op het historische begrip van de Verlichting en de verspreiding van verlichte ideeën door drukkerijen.

Redacteur Tim de Wit schrijft een artikel over de ‘Trail of Tears’, de gedwongen emigratie van Noord-Amerikaanse Indianen in de negentiende eeuw. Zijn artikel behandelt de omstandigheden waaronder de Qualla-indianen bleven waar ze waren.

Marijke van Diggelen behandelt in haar artikel de moord op Oekraïense vrijheidsstrijder Konovalets op de Coolsingel in Rotterdam. Hij werd vermoordt door middel van exploderende chocola, vandaar de opvallende titel ‘Death by chocolate’.

Ronald Augustin, auteur en ex-RAF lid praat met Skript over de manier waarop de geschiedenis van de RAF tot stand is gekomen en hoe hij hier een verandering in wilt brengen.

Ten slotte vertelt promovendus René Koekkoek over de idealen van het revolutionaire tijdperk, de achttiende eeuw.

Helaas zijn er wat problemen achter de schermen en is het op het moment onmogelijk om zoals gewoonlijk een voorproefje van de artikelen aan u te tonen op de site.

Hier staat tegenover dat er binnenkort een groot deel van het Skript-archief op de site zal komen te staan. In deze vroege nummers kunt u interviews met onder anderen Foucault en Darnton, over de Verlichting gesproken, en een heleboel interessante artikelen vinden!


Facebook

Redactie

Responsive image

Hier was het nieuws

Responsive image

Laatste editie

Responsive image