Skript 38.4 en archief

Beste lezer,

Van de week is het laatste nummer van jaargang 38 bij onze abonnees in de brievenbus gekomen. In het nummer is een interview met de winnaar van de Heinekenprijs, Judith Herrin, te vinden. Daarnaast zijn er natuurlijk weer een aantal interessante artikelen.

Om te beginnen vertelt Skriptredacteur Bastiaan Schoolmann over de rol van de Helsinki-akkoorden in het totstandkomen van een beeld van misbruik van de psychiatrie in de Sovjet-Unie en Groot-Britannië.

Daarnaast bevat het nummer een interessant artikel over de handel in Baeticaanse olijfolie tussen het jaar 0 en 250 na Christus van de hand van Hans Nielsen.

Oudredacteur Aimee Plukker schrijft over de HUK, en maakt daarbij treffend gebruik van interviews om haar verhaal te vertellen.

Naast een interview met promovenda Marieke Oprel en de laatste column van Bert van der Spek bevat het nummer ook nog een voetlichtartikel dat een inleiding in de emotiegeschiedenis biedt.

Iets geheel anders,  het archief is ondertussen volledig online beschikbaar, van jaargang 1 tot en met 37. Lees vooral eens het interview dat Skript bij Jacques leGoff  afnam terwijl ze bij hem in de auto zaten eens na, erg vermakelijk!

Er is dus genoeg te lezen tot de Skriptieprijs en het verschijnen van het eerste nummer van jaargang 39.1 in april.

De redactie


Facebook

Redactie

Responsive image

Hier was het nieuws

Responsive image

Laatste editie

Responsive image